כל מה שרציתם לדעת על בדיקת אודיוגרמה

גרף המציג את התוצאות של בדיקת שמיעה נקרא אודיוגרמה. מכשיר אלקטרוני המייצר טווח של צלילים אותם הנבדק מתבקש לשמוע דרך אוזניות נקרא אודיומטר.

אודיוגרמה של אדם מציגה ספי שמיעה עבור תדרים שונים, ומציגה את התוצאות של בדיקת אודיומטר. המאמר שלנו יסביר מה מציגה אודיוגרמה, המשמעות של תוצאות הבדיקה זו, מהו טווח תקין של שמיעה לפי אנשי מקצוע רפואיים, ומה אדם צריך לעשות לאחר קבלת התוצאות.

מה זה אודיוגרמה?

אם אתם מזהים שינויים כלשהם בשמיעה שלכם או אם יש לכם חששות, אתם יכולים להגיע לביצוע בדיקת אודיוגרמה. תרשים או גרף המשמשים לשרטוט תוצאות בדיקת השמיעה של אדם נקרא אודיוגרמה.

האודיוגרמה היא תרשים המציג את הממצאים של בדיקת שמיעה. היא מרכיב חשוב בהערכת השמיעה הכוללת ומציגה בצורה המדויקת והאמינה ביותר את יכולות השמיעה שלכם. האודיולוג יכול לקבוע אם ישנם תנאים שניתן להתייחס אליהם ואת הסוג וההיקף של כל אובדן שנמדד על ידי פרשנות הנתונים שלכם.

הבדיקה תדגים כמה רעשים חזקים חייבים להיות בתדרים שונים כדי שתוכלו לשמוע אותם. הסוג, ההיקף והתצורה של אובדן השמיעה מוצגים בתרשים של הבדיקה.

במהלך בדיקת שמיעה, אתם מרימים את היד או לוחצים על כפתור בתגובה לצליל. בכל תדר, האודיולוג יתעד את רמת הקול. האודיוגרמה בסיום הבחינה תציג את יכולות השמיעה שלכם.

תדר בהרץ מוצג בכל שורה המשתרעת משמאל לימין. בצד שמאל נמצאים הצלילים הנמוכים ביותר, בעוד שבצד ימין נמצאים הצלילים הגבוהים ביותר.

125 הרץ, 250 הרץ, 500 הרץ, 1000 הרץ, 2000 הרץ, 3000 הרץ, 4000 הרץ ו-8000 הרץ הם התדרים שנבדקים.

רעשים "בתדר נמוך" כוללים דברים כמו קול רעם, ואילו שריקה וציוץ ציפור הם דוגמאות לצלילים "בתדר גבוה".

בדציבלים, עוצמת הצליל מוצגת בכל שורה מלמעלה למטה. צלילים עדינים מיוצגים על ידי קווים בחלק העליון של התרשים. רעשים חזקים מוצגים באמצעות קווים בתחתית התרשים.

לחישה, קול רשרוש עלים ותקתוק של שעון הם כמה דוגמאות לצלילים עדינים. קונצרט, מכסחת דשא וצופר לרכב הם כמה מקרים של רעשים חזקים.

דפוס אובדן השמיעה מוצג באודיוגרמה. מידת אובדן השמיעה מעידה על חומרת המצב. לדוגמה, ייתכן שיש לכם שמיעה תקינה עבור צלילים נמוכים אך לא עבור צלילים גבוהים.

האוזן הימנית שלכם מסומנת ב-O אדום על ידי האודיולוג. תפיסת השמיעה של אוזן שמאל שלכם מוצגת בסימן X כחול.

אודיוגרמה

תהליך בדיקת שמיעה

כאשר ישנו צורך לבחון את ספי השמיעה של האדם, כלומר את הצלילים הגבוהים והנמוכים ביותר שהוא יכול לשמוע, קובעים תור לביצוע בדיקות שמיעה עם אודיומטר.

אודיומטריית טון טהור היא בין בדיקות השמיעה הבסיסיות ביותר. אודיומטר משמש ליצירת צלילים עבור בדיקה זו על ידי אודיולוג, או מומחה שמיעה.

התדר, או גובה הצליל, של צלילים אלו נמדדת בהרץ (Hz), בעוד שהווליום נרשם בדציבלים (db). האוזניים השמאלית והימנית של הנבחן נבדקות באופן עצמאי.

אדם חייב לציין כאשר הוא שומע צליל טהור, או צליל עם תדר בודד, המושמע על ידי אודיולוג. בדרך כלל, זה כרוך בהרמת יד או לחיצה על כפתור.

אודיולוגים מעריכים את ספי השמיעה של אנשים עבור תדרים שונים. הצליל הנמוך ביותר שאדם יכול לשמוע לפחות מחצית מהזמן ידוע כסף השמיעה.

במהלך הבדיקה על הנבדק ללבוש מוליך עצם ואוזניות. אלה משתמשים בהולכה של עצם כדי להעריך את ספי השמיעה והולכה באוויר כדי להעריך את ספי השמיעה, בהתאמה. כדי למנוע מהאוזן הלא נבדקת לקחת חלק בבדיקה של האוזן השנייה, אודיולוג עשוי להפעיל עליה מדי פעם רעש מיסוך.

התאמת מכשיר שמיעה

לאחר שזיהיתם כי יש לכם בעיית שמיעה, אתם יכולים להזדקק לסיוע של מכשירי שמיעה. האודיולוג שיבצע את הבדיקה בדרך כלל ייתן לכם כמה פתרונות מומלצים בהתאם לממצאים של תוצאות הבדיקה שלכם.

מכשיר השמיעה יותאם עבורכם על סמך העדפותיכם ואובדן השמיעה שלכם. עבור התאמת מכשיר שמיעה יש צורך לקבוע פגישת ייעוץ במכון מדנט מכשירי שמיעה. התאמת מכשיר השמיעה לוקחת זמן מה.

זה לא קל כמו לקנות משקפיים חדשים. תתחילו לשמוע הרבה דברים שלא שמעתם שנים לאחר שמכשירי השמיעה יהיו באוזניים שלכם. למעשה, בהתחלה אתם עלולים לחשוב שהכל רועש יתר על המידה.

המוח שלכם יזדקק לזמן מסוים כדי להסתגל לרעשים החדשים, כמו רשרוש הבגדים שלכם או הצעדים שלכם. עם זאת, אל תיבהלו.  המומחים של מכון מדנט יערכו מספר בדיקות כדי לוודא שהמכשיר מותאם כראוי לאובדן השמיעה שלכם. בנוסף, תקבלו ייעוץ כיצד לתחזק, לנקות ולהחליף את הסוללה במכשיר השמיעה שלכם.

צריך להתרגל לשימוש במכשיר שמיעה. בעוד שחלק מהאנשים מתרגלים להשתמש במכשיר שמיעה תוך יום או יומיים, רוב האנשים זקוקים למספר שבועות עד חודשים.

אנשים רבים עם ליקוי שמיעה ממתינים שנים לפני שהם מקבלים מכשיר שמיעה, כי לא תמיד מבינים בזמן שהם חווים אובדן שמיעה. במהלך תקופה זו, המוח שלהם מסתגל לאובדן שמיעה.

כאשר הם משתמשים במכשירי השמיעה החדשים שלהם כדי להקשיב לעולם החיצון, המוח צריך להסתגל שוב לשמיעת רעשי רקע בלתי פוסקים. התאמת מכשירי השמיעה היא קריטית, מאחר ועל ידי התאמה נכונה של המכשיר תוכלו להבטיח שמיעה איכותית וטובה יותר בטווח הרחוק.

התאמת מכשירי שמיעה יעילה היא ייחודית כמוכם. מכון עם אנשי מקצוע מומחים ייקח את הזמן הדרוש כדי ללמוד על הצרכים הייחודיים שלכם ולתכנן אסטרטגיה שתתאים לכם ביותר. אין מכשיר שמיעה אחד שמתאים לכל אדם.

חווית השמיעה הטובה ביותר משלבת טכנולוגיה חדשנית המותאמת אישית עבורכם עם ליווי צמוד של מומחה, לשמירה על השמיעה שלכם, אשר יעריך בקפידה את הצרכים הייחודיים שלכם. לפרטים נוספים ניתן לקבוע פגישת ייעוץ במכון מדנט מכשירי שמיעה.

מאמרים נוספים

כל מה שצריך לדעת על שתל שמיעה
seo

כל מה שצריך לדעת על שתל שמיעה

אחד הפתרונות החדשניים עבור אנשים הסובלים מירידה דרסטית באיכות השמיעה הינו שתל שמיעה. מדובר בטכנולוגיה חדשה המאפשרת לאנשים לשחזר את היכולת שלהם לשמוע בצורה טובה יותר. מדובר במכשיר אשר מושתל

קרא עוד »
AI בעולם מכשירי השמיעה
מדנט מכשירי שמיעה

AI בעולם מכשירי השמיעה

בתחום פתרונות השמיעה, במיוחד בשנים האחרונות, AI בעולם מכשירי השמיעה חולל מהפיכה של ממש! מדובר על טכנולוגיה המבוססת על בינה מלאכותית אשר מביאה לפתרונות ויכולות חדשות ומתקדמות המותאמות כמו כפפה

קרא עוד »