האם ניתן למנוע כאבים באוזניים מראש?

למרות שזה יכול לקרות גם למבוגרים, כאבים באוזניים שכיחים יותר בקרב צעירים. ישנן סיבות רבות להיווצרותו של הכאב, כאשר המקור שלו יכול להתחיל בתוך האוזן, או שמקורו יכול להיות מחוץ לאוזן.

כאבי אוזניים עשויים להופיע בהדרגה או בפתאומיות. הכאב עשוי להיות חולף או מתמשך, והוא יכול להרגיש עמום, חריף או צורב. הכאב בדרך כלל משפיע רק על אוזן אחת, אך הוא עשוי להשפיע מדי פעם על שתיהן.

אם אתם סובלים מכאבי אוזניים כרוניות בבגרותכם, זה הזמן להבין כיצד אתם יכולים לעזור לעצמכם להתמודד עם המצב הלא נעים הזה.

איך הפרשי לחצים גורמים לכאבים באוזניים?

מצב שכיח שיכול להשפיע על אנשים בכל הגילאים הוא לחץ אוזניים כתוצאה מהפרשי לחצים.

למרות שלחץ וכאב אוזניים קשורים בדרך כלל לילדות, גם מבוגרים רבים סובלים מהם. אתם עלולים להרגיש אי נוחות באוזן אחת או בשתיהן כאשר הלחץ בתוך האוזן התיכונה שונה מהלחץ שמחוץ לאוזן.

אם יש לכם הצטברות של שעוות אוזניים, זיהום בסינוסים, או שאתם חווים שינויי גבהים, אתם עלולים לחוות כאבים באוזניים כתוצה מהפרשי לחצים.

אתם בדרך כלל שומרים על לחץ אופטימלי באוזניים כאשר אתם מפהקים או עושים פעולת בליעה. כאשר אתם נוקטים בצעדים אלה כדי לשחרר לחץ נוסף באוזן התיכונה, הצינורות האוסטכיים נפתחים.

לרוע המזל, מחלות או מצבים רבים עלולים לגרום לצינורות האוסטכיים להיסתם או לפתח דלקת. כאשר זה קורה, בליעה ופיהוק לא יפיגו אוטומטית את הלחץ המצטבר באוזניים.

להלן רשימה של כמה סיבות אפשריות לכך שהאוזניים עלולות לכאוב כתוצאה מהפרשי לחצים יתר על המידה:

  • זיהום בסינוסים
  • זיהומים באוזניים
  • שינויים בגובה
  • אלרגיות
  • הצטברות של שעוות אוזניים
  • הצטננות
  • גוף זר באוזן
  • דלקת אוזניים הנגרמת על ידי פטריות
  • חריגות במפרק הטמפורומנדיבולרי
  • דלקת אוזן תיכונה ממושכת

ייתכן שיש דברים שאתם יכולים לעשות כדי להפחית כאבים באוזניים שלכם אם אחת מהבעיות שהוזכרו לעיל גורמת להגברת הלחץ.

איך מתמודדים עם זה?

לפני שאתם ניגשים לבצע בדיקת שמיעה עקב כאבים באוזניים או לחץ מתמשך, אולי תרצו לנסות את הטכניקות הבאות להורדת לחץ אם פיהוק או בליעה לא משחררים את האוזניים החסומות שלכם:

  • השתמשו בשמן מינרלי או מי חמצן כדי להסיר שעוות אוזניים מיותרת. אתם יכולים גם לנקות את האוזן מהשעווה על ידי פנייה לרופא אף, אוזן גרון.
  • אם יש לכם גודש או שאתם מצוננים והאוזניים שלכם כואבות, השתמשו בתרסיס לאף שמשחרר גודש ופותח גם את הצינורות האוסטכיים.
  • תרופות נגד כאבים ללא מרשם, יכולות לסייע בהפחתת גודש בסינוסים. אלה עלולים להפחית אי נוחות או בצקת הקשורה לסתימת אוזניים.
  • אם אתם חווים אלרגיות עונתיות שסותמות את האוזניים, קחו אנטיהיסטמינים.
  • אם אתם חושבים שיכולה להיות לכם דלקת אוזניים חיידקית, קבלו מרשם לאנטיביוטיקה.
  • הוצאו כל דבר זר שעלול לסתום לכם את האוזניים. לחילופין, נקו את תעלת האוזן במים פושרים. אם אתם עדיין חוששים כי ישנו גוף זר באוזן, אל תהססו לפנות לאיש מקצוע אחרת עלולים להתרחש פגיעה בשמיעה.
  • במצבים קיצוניים, ייתכן שיהיה צורך בפעולה כירורגית כדי להקל על הלחץ הנוסף באוזניים שנוצר כתוצאה מהצטברות נוזלים ממושכת.

כמו כן, לפני שמתאימים את הטיפול הנכון עבור כאבים באוזניים, חשוב להבין מה הוא מקור הכאב. כאב באוזניים שלא נגרם מהצטברות נוזלים או זיהום יכול לנבוע כתוצאה מכאבי המפרק הטמפורמנדיבולרי.

נראה כי שני המקרים הללו אינם קשורים, אך כאבים במפרק בהחלט יכולים לגרום לכאב באוזניים. המפרק הטמפורמנדיבולרי והרקמות סביבו עלולים לגרום לנפיחות ולכאבי אוזניים.

נפיחות אוזניים ודלקת יכולות בסופו של דבר לנבוע מנפיחות חניכיים, זה עלולים לגרום ללחץ באוזניים, שאנשים שחווים אותו מתארים לעתים קרובות כעמום או פועם.

במקרים רבים, הקלה בלחץ או טינטון באוזניים תלויים בטיפול במקור הכאב הראשוני.

סיבות נוספות לכאבים באוזניים

  • שעוות אוזניים:

תעלת האוזן נחסמת כתוצאה מהצטברות וההתמצקות של שעווה בתוך האוזן. אל תנסו להסיר שעווה באמצעות צמר גפן או כל מכשיר אחר.

זה פשוט ידחוף אותה רחוק יותר לתוך תעלת האוזן שלכם, מה שיגדיל את הסבירות שהי תפגע באוזן ואתם תפתחו כאבים באוזניים, ואף אובדן שמיעה זמני.

  • זיהום באוזן התיכונה:

צינורות האוזן התיכונה עלולים להיחסם על ידי מגוון מחלות. ניתן לאבחן דלקת אוזן תיכונה כאשר נוזלים מצטברים באוזן. הסיבה האופיינית ביותר לכאבי אוזניים היא זו.

אם הרופא יקבע שזיהום חיידקי הוא הסיבה לכאב, ניתן לרשום לכם אנטיביוטיקה. תרופה לאלרגיה משחררת גודש עם אנטיהיסטמין וסטרואידים לאף היא אחד מהטיפולים הפוטנציאליים האחרים.

דלקת באוזן התיכונה עלולה להתקדם או לגרום לאובדן שמיעה אם לא מטופלת נכון, ואתם עלולים להזדקק להתאמת מכשירי שמיעה.

גודש באף הוא אחד התסמינים השכיחים ביותר של הצטננות. בנוסף לגרימת נפיחות בצינורות האוסטכיים, הזיהום הנגיפי הגורם להצטננות יכול גם לחסום את האוזן התיכונה ולגרום להצטברות נוזלים.

  • דלקת סינוסים:

מחלה זו, המכונה בדרך כלל סינוסיטיס, נובעת מדלקת של מעברי האף. זה קורה לעתים קרובות כתוצאה מנגיף. האוזניים עלולות לכאוב כתוצאה מהסינוסיטיס, מאחר והגוף לא יכול לפרוק לחץ באוזניים. בנוסף, זה עלול לגרום להצטברות נוזלים שגורמת לדלקת באוזן הפנימית.

מתי להתייעץ עם אנשי מקצוע?

במקרים בהם אתם מתמודדים עם כאבים באוזניים זה הזמן שלכם לפנות לרופא אף, אוזן, גרון.

הרופא יעזור לכם להבין מה הסיבה לכאבים ויציע עבורכם את הטיפול המתאים ביותר.

במקרים בהם כבר התרחש נזק בלתי הפיך לאוזן, ואתם זקוקים להתאמת מכשירי שמיעה כדי להחזיר את איכות החיים שלכם, צרו קשר עם מכון מדנט מכשירי שמיעה, וצוות המומחים יערכו את כל הבדיקות הדרשות ויתאימו עבורכם את מכשיר השמיעה הנכון ביותר עבורכם.

מאמרים נוספים

כל מה שצריך לדעת על שתל שמיעה
seo

כל מה שצריך לדעת על שתל שמיעה

אחד הפתרונות החדשניים עבור אנשים הסובלים מירידה דרסטית באיכות השמיעה הינו שתל שמיעה. מדובר בטכנולוגיה חדשה המאפשרת לאנשים לשחזר את היכולת שלהם לשמוע בצורה טובה יותר. מדובר במכשיר אשר מושתל

קרא עוד »
AI בעולם מכשירי השמיעה
מדנט מכשירי שמיעה

AI בעולם מכשירי השמיעה

בתחום פתרונות השמיעה, במיוחד בשנים האחרונות, AI בעולם מכשירי השמיעה חולל מהפיכה של ממש! מדובר על טכנולוגיה המבוססת על בינה מלאכותית אשר מביאה לפתרונות ויכולות חדשות ומתקדמות המותאמות כמו כפפה

קרא עוד »