איך להתמודד עם אובדן שמיעה
אובדן שמיעה יכול לתקוף את בני האדם בכל רגע ושלב בחיים. כיום, תודות לטכנולוגיה המתקדמת ושיטות הריפוי השונות, ניתן לעזור ולהקל על אובדן השמיעה ולעיתים אף למנוע זאת. חשוב לציין שגם לאלו אשר איבדו את השמיעה, ניתן לעזור בעזרת מכשירי שמיעה שונים וניתוחים.
הבה נלמד מעט על התסמינים לאובדן השמיעה וננסה לעזור למי שחווה אותם, להבין כי עליו לגשת לבדיקה מיידית.
חשוב לציין: במידה ואתם חשים וחווים את אחד מהתסמינים הללו, גשו אל מכון שמיעה ובצעו בדיקת שמיעה מקיפה על מנת לתפוס את המצב בזמן המוקדם ביותר ולאפשר טיפול מוקדם ככל האפשר.
תסמינים ומצבים לאובדן שמיעה
- קושי לעקוב אחר השיחה כאשר מספר אנשים משוחחים – לא פעם ולא פעמיים, יוצא לנו לנהל שיחה עם מספר אנשים. במידת הקושי לעקוב אחר השיחה כאשר נמצאים בתוך קבוצה, זה מעיד על איבוד שמיעה או יותר נכון על סיבה לבדיקת הנושא.
- קרוב זה טוב – אם זו ההרגשה שלכם בכל הקשור לקרבה למקור אותו תרצו לשמוע, בדקו את הנושא.
- 3.רמת העוצמה בטלוויזיה – במידה ואתם מרגישים שעליכם להגביר את עוצמת הטלוויזיה מעבר לעוצמה הרגילה שלכם – כאשר אין גורמי רעש מפריעים יכול להיות שאתם חווים אובדן שמיעה ועליכם לבדוק את הנושא.
- קושי בשמיעה במהלך שיחת טלפון – לכל אחת ואחת מאיתנו יש טלפון ולכן כאשר חווים קושי בשמיעה וזה חוזר על עצמו, יש לגשת לבדיקה אך לא לפני שמגבירים את עוצמת השיחה ומוודאים שהעוצמה אינה נמוכה כך שכל בן אדם לא יוכל לשמוע.
- הרגשה כי ממלמלים אלייך – במידה ואתם חשים שהאנשים המשוחחים עמכם ממלמלים והמילים אינן מובנות לכם, בקשו מהם לחזור על שאמרו, במידה ועדיין זה מרגיש מלמול ומדובר בכל האנשים ולא רק אחד, לגשת לאבחון מכיוון שיכול שמדובר על אובדן שמיעה.
- "מה אמרת?" – במידה ואתם מוצאים את עצמכם שואלים שוב ושוב את מי שמשוחח עמכם מה אמרת, בדקו את הנושא בהקדם.
- הבנת דיבור מהיר– במידה ואתם נתקלים בקושי בהבנת דיבור יחסית מהיר, זה עלול להעיד על ירידה בשמיעה ולכן יש לגשת לבדיקה.
- קושי בשמיעה כאשר ישנם רעשי רקע – אין ספק שעם השנים, אנחנו הופכים ליותר רגישים לרעשי הרקע אך כאשר מדובר על הפרעה שהיא מעבר להפרעה המובנת בהתאם לרעשי הרקע, יש לגשת לבדיקה.
- הרצאות – אין ספק שהרצאה אינה תמיד מובנת ובמיוחד אם מערכת ההגברה אינה טובה אך באם מדובר רק עליכם שאינכם מסתדרים, גשו לאבחון.
לסיכום,
ישנם מצבים בחיים בהם ניתן לחוש ולאבחן את אובדן השמיעה. כאשר חווים ירידה בשמיעה, מומלץ מאוד לגשת מוקדם ככל האפשר לבדיקת שמיעה מקיפה וניתן לעשות זאת במכוני שמיעה.
לעיתים, איתור אובדן השמיעה בשלב מוקדם, הוא המפתח להצלחת טיפול למניעת אובדן שמיעה מלא. הקפידו על מעקב אחר השמיעה שלכם ואת גישת "לי זה לא יקרה" הוציאו מהמחשבה.