ניקוי מכשיר שמיעה בצורה ייסודית
רכישת מכשירי שמיעה מחייבת אתכם להתייחס למספר פרמטרים מקדימים הכוללים בין היתר את סוג לקות השמיעה ממנה אתם סובלים, דרגת הלקות וכמובן גילכם. ברוב המקרים, הליך התאמתו של מכשירי שמיעה כאלו או אחרים, הינו הליך התאמה פרטני אותו חשוב ליישם באמצעות פגישה עם קלינאי תקשורת המתמחה בנושא.
יחד עם זאת, בעת רכישת המכשיר, חשוב לברר אל מול נציגי המכירה, מהן דרכי הניקוי המומלצים לצורך ניקוי מכשיר השמיעה אותו רכשתם וזאת על מנת לוודא שפעולת הניקוי איננה תזיק או תפגע באיכויות המכשיר. זכרו-ניקיון ותחזוקה של מכשיר שמיעה נועדו לצרכי שמירה על תקינות המכשיר לאורך זמן, כאשר אופן ניקוי מכשיר שמיעה הינו שונה ממכשיר למכשיר.
מספר טיפים עבור ניקוי מכשיר שמיעה
- ניקוי אוזניות – הקפידו לנקות את האוזניות בעזרת מטלית יבשה או נייר סופג בכל פעם שאתם מוציאים אותן מהאוזן.
- ניתוק האוזניות – במידה ומכשירי השמיעה שברשותכם כוללים אוזניות רגילות המחוברות למכשיר באמצעות צינורית בעובי כזה או אחר, אנו ממליצים לכם לנתק את האוזניות מגוף המכשיר אחת למספר שבועות וזאת על מנת לשטוף אותה באופן יסודי באמצעות מים וסבון במהלך ניקוי מכשיר שמיעה. מומלץ להשרות את האוזניות בכוס מים למשך מספר דקות ולאחר מכן לנגב אותן ולייבש אותן באופן מוחלט לפני חיבורן מחדש.
- רכישת ערכות ניקוי מכשיר שמיעה ייעודיות – כיום לכל מכשיר שמיעה אותו אתם רוכשים מותאמת ערכת ניקוי מכשיר שמיעה ייעודית לסוג ודגם המכשיר. בעת רכישת המכשיר היוועצו עם קלינאי התקשורת ו/או נציגי המכירה והקפידו לרכוש את ערכת הניקוי המותאמת ביותר עבור מכשירכם. כמו כן, מומלץ לקבל מהם הדרכה מעשית או תיאורטית אודות אופן ניקוי המכשיר.
- החליפו צינוריות מדי מספר חודשים – במידה ואתם רוכשים מכשירי שמיעה בהן האוזניות מחוברות באמצעות צינורות בעוביים, אנו ממליצים לכם לרכוש מראש מספר צינוריות חלופיות אותן תוכלו להחליף אחת למספר חודשים על מנת לשמור על תחזוקת המכשיר בצורה האופטימאלית ביותר. את הצינוריות מומלץ להחליף מייד כאשר הן מתקשות ומצהיבות.
- עשו שימוש בקופסאות ייבוש – קופסאות ייבוש הן למעשה קופסאות ייעודיות לתחזוקת מכשירי שמיעה. קופסאות אלו מכילות בתוכן חומר סופג לחות והן מיועדות לצרכי אחסון מכשירי השמיעה במהלך הלילה. אחסון המכשירים בקופסאות אלו מנוע למעשה מצבים של היווצרות קורוזיה בחלקים האלקטרוניים של המכשיר וכך למעשה הן מגנות ושומרות על מכשירי השמיעה לאורך זמן.
לסיכום, בכל הנוגע לניקוי מכשירי שמיעה, חשוב להיוועץ עם קלינאי התקשורת ו/או נציגי המכירה הפועלים במקום בו אתם רוכשים מכשיר שמיעה כזה או אחר.